http://www.indianpan.com/sweet.htm deze is voor zoetigheid
Recept Hete Chili aardappelen
Ingrediƫnten:
Dit is was een chinees recept maar nu met thai flafour die uw smaakpapillen zeker aan het werk zetten.
Ingrediƫnten:
1.- 125 g aardappelen, gekookt en gesneden in 2 ½ centimeter grote kubussen.
 2.- 3 Tafellepels. bloem 
3.- ½ theelepels. zout 4. wat water 
5.- plantaardige olie voor diepe bakken (frituren) 
6.- 2 theelepels. plantaardige olie 
7.- 4-5 groene pepers, gehakt in lange repen 
8.- 2-3 teentjes knoflook, geplet 
9. -1 ½ theelepels. sojasaus 
10.- 1 tbsp. chili saus 
11-. 2 tbsp. tomatensaus 
12.- ½ theelepels. suiker 
13.-  ¼ theelepels. peper 
14.-  ¼ theelepels. zout 
15.-  2 tafellepels. vers gehakte koriander
Voor Bijgerechten: zie blog
Om op te dienen: tandenstokers
Methode:
1. Meng bloem en het zout in een kom en voldoende water om een beslag van van gieten, let goed de  consistentie en dergelijke. Ik bedoel als pannekoeken beslag dan is het goed, de aardappelen in stukken snijden en droog te deppen. 2. Verhit de olie voor het frituren voor de aardappelen stukken. Duik van elk stuk aardappelen in het beslag om ervoor te zorgen dat het goed bedekt met het beslag en frituur tot bruin en knapperig. 3. Verhit 2 theelepels. olie en voeg groene pepers en halve theelepel hing (=1teen knoflook) en roer. Voeg sojasaus, chili saus en tomatensaus en roer opnieuw. 4. Voeg suiker, zout en peper en aardappelen kubussen en roer goed. 5. Voor een minuut te koken tot de sauzen jas de aardappelen en roer de koriander bladeren en verschuiving aan het dienen van de schotel. 6. Garneer met de lente-uitjes de yogi's doen dit met bleekselderij. 7. Plaats een tandenstoker in elke aardappel kubus en serveer warm.

 
Geen opmerkingen:
Een reactie posten