dinsdag 19 september 2017

Grootse Durga Puja in Bangladesh de Mahalaya puja

By Joydeep - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Source

BANGLADESH, September 17, 2017 (The Daily Star): In Bagerhat and Brahmanbaria  zijn ze druk bezig de beelden van Durga mata de laatste streken verf te geven. Deze beelden van Durga mata worden altijd wel mooi geschilderd vaak levensecht. Dit is het grootste festival daar en wordt in meer dan 606 tempels gevierd in Baggarhat. Deputy Deputy Commissioner Tapan Kumar Biswas vertelde dat de Durga puja begint op de 19e met de Mahalaya  puja, maar formeel begint het de 25e september. De vijf dagen durend Sharodiya Utsab en eindigt op 30 september door middel van de bijoya dashami
Honderden standbeelden worden er gemaakt voor deze plechtigheden ik heb er al eerder foto's van gepubliceerd al meer dan 15 jaar terug! Op elke hoek van de straat leek er wel een beeldhouwer te zitten de rijken laten die voor de spirituele vooruitgang die men hier mee kan opdoen maken! Van groot tot klein! In Bengalen is dit nog steeds een van de grootste rituele festivals!
Honderden beelden worden er gemaakt in tempels, een paar ervan zijn , Hakimpur Shikderbari tempel, Chulkathi Bonikpara tempel, Fakirhat tempel  Karapara Sarbajanin tempel zijn ervoor bekend, Durga Puja wordt ook gehouden in 524 tempels in Brahmanbaria.


Geen opmerkingen: