maandag 8 maart 2021

Olifanten in de mystiek, spirituele gids

 Olifantensymboliek en betekenis in de mystiek!                                                                  De olifant wordt vaak gezien als een spirituele gids en totemdier vanwege zijn kracht, wijsheid en loyaliteit. Het dier staat symbool voor doorzettingsvermogen, geduld en stabiliteit. Mensen die de olifant als hun spirituele gids hebben, worden vaak geleid door hun innerlijke kracht en moed om obstakels te overwinnen.

De olifant wordt ook geassocieerd met wijsheid en intelligentie. Het dier heeft een uitstekend geheugen en staat bekend om zijn sociale en emotionele intelligentie. Mensen die de olifant als hun totemdier hebben, worden aangemoedigd om te luisteren naar hun innerlijke stem en te vertrouwen op hun intuïtie.

Een van de belangrijkste eigenschappen van de olifant als spirituele gids is loyaliteit. Olifanten zijn zeer sociale dieren die sterke banden hebben met hun kudde en hun familieleden. Mensen die de olifant als hun totemdier hebben, worden aangemoedigd om trouw te blijven aan hun waarden en verbonden te blijven met hun dierbaren.

Over het algemeen wordt de olifant gezien als een krachtige en beschermende gids die mensen kan helpen om moeilijkheden te overwinnen en hun ware potentieel te bereiken.      Het dier herinnert ons eraan om standvastig te blijven en te vertrouwen op onze innerlijke kracht, zelfs in moeilijke tijden.                                                                             Olifanten  een symbool van geluk, en staan voor vruchtbaarheid en een goed geheugen, en een lang leven. In veel van de Westerse culturen was de olifant niet onbekend. Een afbeelding van de  olifant is op oude munten gevonden, de bekendste zijn de Romeinse munten!

 De olifant komt ruim voor in  Oosten cultuur en mystieke verhalen!  En wordt geassocieerd met geduld, vruchtbaarheid en een goed geheugen, de vrouwelijke olifanten, de koeien genaamd zijn zeer sociaal, en behulpzaam tegen de andere dieren in de kudden, een olifant staat dus ook voor goed moederschap! De mannen, stieren genaamd worden vaak op oudere leeftijd minder sociaal!

Olifanten spelen een belangrijke rol in diverse culturele en religieuze tradities, waar ze vaak worden gezien als symbolen van kracht, intelligentie, wijsheid en geluk. In de mystiek worden olifanten vaak geassocieerd met spirituele verlichting, het overwinnen van obstakels en het bereiken van hogere bewustzijnsniveaus.

In het hindoeïsme wordt de olifant vaak geassocieerd met de god Ganesha, de hindoegod van wijsheid, kennis en intellectuele ondernemingen. Ganesha heeft het hoofd van een olifant en wordt vereerd als de verwijderaar van obstakels en brenger van geluk.

In het boeddhisme worden olifanten gezien als symbolen van spiritualiteit en verlichting. De Boeddha zelf wordt vaak afgebeeld met een witte olifant, wat symboliseert dat hij verlichting heeft bereikt.

In de Afrikaanse mystiek wordt de olifant vaak geassocieerd met kracht, stabiliteit en het vermogen om obstakels te overwinnen. Olifanten worden gezien als spirituele gidsen die ons helpen onze weg te vinden en moedig te blijven, zelfs in moeilijke tijden.

Over het algemeen worden olifanten in de mystiek gezien als symbolen van kracht, wijsheid en spirituele groei. Ze worden vereerd en gerespecteerd vanwege hun majestueuze en krachtige aard, en worden beschouwd als boodschappers van hogere spirituele waarheden.

Dus de olifant zien kan een teken zijn om wat socialer te worden in de familie betrekkingen, of op het werk! 

Ganesha de Indiase olifanten god is alom bekend als u daar meer over wilt weten zoek dan even op deze site!! Er wordt verteld dat de moeder van Boeddha een witte olifant zag in een visioen die de geboorte van Boeddha voorspelde!

 

Geen opmerkingen: