donderdag 14 maart 2024

Vegetarisme Een Voedzame Keuze Vegetarisme: Een Voedzame Keuze

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar vegetarisme is al bijna 130 jaar een beweging in Nederland. In 1894 werd de Vegetariërsbond opgericht, naar hetvoorbeeld van de Vegetarian Society in Engeland die al in 1847 ontstond. Sindsdien is het vegetarisme langzaam maar zeker steeds populairder geworden,

en niet zonder reden.
Het idee achter vegetarisme is simpel: door geen vlees te eten, draag je bij aan een betere wereld. Vleesproductie is namelijk een van de grootste veroorzakers van broeikasgassen en ontbossing. Bovendien is het vaak ook nog eens slecht voor onze gezondheid, met al die antibiotica en hormonen die in het vlees worden gespoten. Door te kiezen voor een vegetarisch dieet, verminder je niet alleen je impact op het milieu, maar zorg je ook beter voor je eigen lichaam.

Maar wees gerust, vegetarisme betekent niet dat je alleen maar sla hoeft te eten. Er zijn tegenwoordig zoveel lekkere vleesvervangers op de markt, dat je het vlees eigenlijk niet eens mist. Denk aan vegetarische hamburgers, schnitzels en zelfs vegetarische kipstukjes. En denk ook aan al die heerlijke bonen en linzen gerechten en noten die boordevol eiwitten zitten.

Een Voedzame Keuze!

Dus waar wacht je nog op? Probeer het eens uit, en ontdek hoe lekker en voedzaam vegetarische maaltijden kunnen zijn. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jezelf. En wie weet, misschien wordt ook jij een vegetarier! misschien is ditt wel de beste beslissing die je ooit kunt nemen!

geschiedenis vegetarisme rond 1900        vegetarisme wikipedia

 

Geen opmerkingen: