Bulghur, geplette tarwe gedroogd of geroosterd. bereiding 100 gram op 2 deciliter water met een of twee lepels olie erij aan de kook brengen, 5 minuten doorkoken, dan met de deksel nog op de pan 15 minuten laten staan dan is het gaar.Te koop in Turkse en Arabische winkels en ook de supermarkt. Ik dacht dat het ook gestoomd was dan mag het niet geofferd worden door Vaisnava bhakti’s, graan (rijst) bereid door niet gelovigen mag niet gegeten worden.
Labels
- Engelen (19)
- engelen inwijding (1)
- krachtdieren (4)
- magie (3)
- meditatie (26)
- recept (124)
- recepten (115)
- spirituele agenda (8)
- totem dieren (6)
vrijdag 16 augustus 2013
donderdag 15 augustus 2013
Filodeeg gevuld met fetah en druiven
filodeeg met fetah en druiven.
Vooraf, 4pers-15 min- 15 min in de oven 500 kcal
150 gram fetah, deze verkopen ze al per 200 gram verpakking.
5 el olijfolie, of zonnebloem
paar takjes tijm (thymus)
paar takjes basilicum
plus mis 200 gram groene druiven (zoete Griekse)
4 el honing
Meng de fetah olie en honing, verwam ondertussen de oven op 200 celcius.
Leg een vel filo op de aanrecht, strooi wat afgeritste thijm blaadjes op de filo plak en slaat deze dubbel. Pak een nieuw vel en herhaal dit tot u acht plakken heb, verdeel hier het mengel over en plak de vellen dicht met wat water. Gebruik wel bakpapier wat er gelijk met de fetah pakketjes ingaat. Even met de achterkant van de lepel het bakpapier instrijken met olie vooraf scheelt de ellende van een uitelkaar gevallen pakketje. 15 minuten erin tot de pakketjes goudbruin zijn. Met de druiven gehalveerd met geknipte basilicum opdienen.
Tip de druiven in de koekenpan, laten sudderen tot het pap wordt, dan van het vuur af, honing erbij, goed doorroeren en een heerlijke saus. Kan er overheen maar dan de honing weghalen uit het voorgaande recept en voor de saus gebruiken
maandag 5 augustus 2013
zondag 4 augustus 2013
Vegetarisch recept, gestoofde zoetzure bleekselderij.
Ingriedenten.
Tijd 40 a 45 minuten
- struik bleekselderij
- 3 el olie
- 1 laurierblad
- 1 citroen (persen)
- 1 a 2 el rietsuiker
- zout
De bleelselderij wassen en snijden, de olie in de pan, de gesneden bleelselderij en de laurier erbij en 5 a 10 minuten stevig bakken.Dan het citroen en suiker erbij. Zout naar smaak deksel op de pan en een half uur laten stoven. Na een een half uur indien te nat nog even 5 minuten zonder deksel laten inkoken.
Abonneren op:
Posts (Atom)