#365 Een kop, of beker Goudsbloemen 2 gelijke hoeveelheden, kokosvet of vaseline. Breng dit al roerend net niet aan de kook en voeg de Calendula toe, laat dit nog 20 a 30 minuten op laag vuur opstaan. Haal wel de groene delen van de Goudsbloemen af voor ze in de pan gaan. Dan een nacht laten staan, wel afgedekt. De volgende dag opwarmen en zeven dan in potjes, dan zeef je het geheel door een doek of zeef, de zeef is gemakkelijker schoon te maken, door deze warm te maken. Gods EHBO kistje uit de schepping
Goudsbloem (Calendula)
Is een geslacht van twaalf tot twintig soorten eenjarige of overblijvende, groenblijvende kruidachtige planten uit de composietenfamilie (Compositae oftewel Asteraceae). Ze komen van nature voor van het Middellands Zeegebied tot Iran.De bladeren van deze planten zijn 5-18 cm lang, ongedeeld, en vaak ruw behaard. De kleur van de bloemhoofdjes varieert van lichtgeel tot diep oranje. Ze hebben een doorsnee van 3-7 cm, en hebben zowel buisbloemen als lintbloemen. De bladen en kroonbladen van Calendula officinalis zijn eetbaar. De bladen kunnen zoet zijn, maar meestal zijn ze bitter, reden waarom ze meestal in salades gebruikt worden.
Men beschouwt een zalf van deze planten als geneeskrachtig voor de huid. De toepassing zou vrij breed zijn en variëren van (lichte) brandwonden tot acne. Het kan in- of uitwendig gebruikt worden voor gemakkelijk geïnfecteerde huidwonden - het heeft anti-bacteriële eigenschappen. bron: Wikipedia en mijzelf bhakta Piet(er)