maandag 26 oktober 2015

Shambhala boeddhistische traditie Nederland

Shambhala Nederland
Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-­boeddhistische traditie biedt een compleet pad aan van meditatie‑beoefening en studie. Dit pad gaat uit van de fundamentele goedheid en natuurlijke wakkerheid van ons hart. Via beoefening en studie kun je eigenschappen ontwikkelen die het welzijn van jezelf en anderen bevorderen. 
http://www.shambhala.nl/

recept hummus ala Italië


hummus ala Italië

 Hummus of houmous eenvoudig zelf te bereiden! Een klein blikje kikkererwten heb je al vanaf 58 cent dat is dan wel voor vier personen broodbeleg, na de bereiding!


2 blikken kikkererwten                                          
3gepelde tomaten
1,5 eetlepel gedroogde pizza kruiden
1 theelepel hing (asafoetida) is gelijk aan 2 a 3 tenen knoflook
een snuf zout
een halve theelepel gedroogde rozemarijn
een flinke hand verse basilicum (kan het ook weglaten)
sap van 1 citroen
1 eetlepel olie
1/2 theelepel paprikapoeder
als extra 5 a 6 olijven in kleine stukjes na het blenden met een vork erdoor heen mengen.
Alles behalve de olijven bij  de kikkererwten (wel eerst laten uitlekken). Dan de blender er doorheen glad malen als het dik is met een eetlepel tegelijkertijd het sap van de gepelde tomaten toevoegen tot u de gewenste dikte heeft verkregen. Ik gebruik in plaats van de verse basilicum, indien niet aanwezig als variatie peterselie of selderij het smaakt dan wel anders. Dan met een vers naan broodje zie de link naar het recept erbij. En offreren maar bhakta bhaktapiet(er)
   foto Wikipedia

dinsdag 20 oktober 2015

Recept sinaasappel havermout


Ingrediënten


  • 250 milliliter sinaasappelsap
  • 50 gram havermout
  • 1 sinaasappel
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels krenten of rozijnen
  • Breng het sinaasappel sap samen met de havermout, plus de gebroken lijnzaad aan de kook, op een niet te hoog vuur, regelmatig omroeren. Dan laag zetten de banaan en de krenten, of rozijnen erbij doen. En dan nog even op het vuur laten, tot de havermout goed gaar is. Op het laatste moment de partjes sinaasappel, die kunnen gehalveerd worden. En pas op het bord de honing  erbij.                       En offreren maar.
    #bhakta #Piet(er) #recept  57807

    zondag 18 oktober 2015

    Rabten Jigme LingTempel

      Stationsweg 98, 2515 BR Den Haag
    E: info@rabtenjigmeling.nl
    070-3800273
    Rabten Jigme Ling
    Tempel en boeddhistisch studiecentrum in Den Haag
    Hier kunnen bezoekers de leer van de Boeddha ontmoeten
    ~~~ en vindt u rust en ruimte voor zelfonderzoek en geestelijke ontwikkeling ~~~
    Filosofie: onderricht en discussie
    Meditatiebijeenkomsten
    doorlopende bijeenkomsten
    korte cursussen                                                                               Stationsweg 98, 2515 BR Den Haag
    E: info@rabtenjigmeling.nl 070-3800273 http://www.rabtenjigmeling.nl/contact-en-steun.html