Ik was vandaag later opgestaan en mijn gedachten gingen over kennis. Nu kennis over de ziel, de maatschappij en hoe alles in verbinding met elkaar staat ,alleen al op ecologisch wijze.Ik kijk de Libelle in, geloof mij voor de recepten en eerlijkheidshalve de tuin artikelen :=). Wat maakte het interessant om dat artikel over Jamie te gaan lezen. Ten eerste de titel van deze column, ten tweede ik las dat in Engelse schoolkranten ongezond voedsel werd gepromoot. Nu blijkt ook dat Jamie redelijk kritisch is, hij is tegen bio industrie, waar de dieren onder gruwelijke omstandigheden leven. Nu wanneer men dit aan de mensen verteld veranderen er veel al hun koopgedrag, men wordt bewust, gaat anders eten (dit was een actie van de Engelse koks). Wij hebben dan wel I pods, computers en andere luxe dingen, maar geven weinig of niks om onze gezondheid, omdat men van alles eet, ongezond eet. De voedsel industrie is verantwoordelijk hiervoor, conserverings middelen, ongezonde maaltijden, die naar Jamie wiens opinie ik hier over deel deze nog aan hun eigen familie voorschotelen. Dit soort artikelen in de magazines is een stimulans voor een dier vriendelijke en meer verantwoorde gezondere manier van consumeren. Nu na dit lof gedicht over de Engelse kok waar ik normaal geen hoge hoede van op heb Engelse maaltijden vindt ik meestal ongezond en onverantwoord voor ons cholesterol gehalte. Klein gesneden witte brood in driehoekjes met komkommer, high tea en dan nog op een vreemd tijdstip. Wie eet er nog eigenlijk wittebrood? Vezels, zelfs het merk van Japie doet in het witte deeg nog wat vezels. Zo wordt er gerommeld een wit brood met havermout, anders krijgt men de smaak van eerlijk volkoren te pakken, en over de voorgebakken broden in de supermarkt, deze ziet men voorgebakken in de elektrische oven gaan, dat kost in het rek 32 euro cent die harde broodjes en even in de oven. Kijk daar is de bakker ook die normaal vakken vult omdat deze nog bezig is zijn diploma te halen. Bent u nog warm bakker?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten