dinsdag 22 november 2011

Vegetarisch recept, perfecte tofu

Perfecte Tofu
Tofu mag dan vaak onbekend in de keuken zijn bij beginnende vegetariërs, en niet vegetariërs. Maar het goede nieuws is, goed bereid kan het heerlijk zijn. En met goed wordt hier bedoeld deze methode van bereiden. Bakken in ‘koeken’ pan of wok, tot de tofu goudkleurig is en mals. Een vreemde uitdrukking maar zacht en goed te kauwen, is tofu van de Perfectie (bhakti)

Tofu
Om dit resultaat te bereiken, leg de tofu een nacht in de vriezer en ontdooit deze voor het gebruik. Maar als u niet van vooruit werken houdt laat het. En droog de tofu, dep deze met een schone theedoek droog. Neem een een mes, en snijd de tofu in repen en de lengte en maak dan blokjes van een en halve centimeter, weer even droog deppen, 2 eetlepels olie in de pan, heet laten worden de tofu erin en goed blijven roeren en omscheppen gedurende vijf a tien minuten, voor de liefhebber een halve theelepel hing ook asoetifida genaamd en anders een gepureerde teen knoflook , nu pas toevoegen, altijd de hing of knoflook op het laats.Dit geeft een stevige tofu, goudbruin, dan twee eetlepels soja saus erbij en vooral de olie niet te heet even doorschudden en omgooien. (Maar, houd de tofu wel heel). Dit is een afwijkend recept tegenover hoe het meestal gedaan wordt, aangezien de soya wat sponzig aandoet bij kort bakken. Een kopje rijst erbij per persoon, een komkommertje, neem als u alleen bent een augurk een andere soort komkommer dat zijn die van 10 a 15 cm lang, bestemd voor het inmaken. Even meebakken op het laats met de olie waar de tofu in gebakken is, naar smaak peper en zout toevoegen. Als extra, een recept erbij, een blikje tomaten puree (dan wel  2 a 3 eetlepels riet suiker toevoegen), en een eetlepel pikante paprika poeder. Doe op deze methode de rijst erdoor heen en voeg wat extra vocht toe. En pas bij het opdienen de tofu erbij serveren . Eigenlijk is dit een veganisch recept! Zelfs macrobiotiek op het invriezen na, en de tomaten puree.

Denk met respect tijdens het eten aan het wonder dat dit uit zaad voortkomt. Evolutie of schepping, het blijft een wonder hoe dit groeit en bloeit.Door Bhakta Piet(er)

Geen opmerkingen: