Ingrediënten:
500
gram rode bieten of kroten
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olie of boter
200 ml appelsap gewaagder is met sinaasappelsap
500 ml groentebouillon
foto Morten Strunge Meyer |
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olie of boter
200 ml appelsap gewaagder is met sinaasappelsap
500 ml groentebouillon
theelepel
asatoefida (staat gelijk aan 2 tenen knoflook)
zout en peper
150 ml crème fraise
zout en peper
150 ml crème fraise
En
voor het oog dat ook wat wilt,
garneren met peterselie wat basilicum, En een lepeltje crème fraise..of een bolletje geitenkaas, fetah!
garneren met peterselie wat basilicum, En een lepeltje crème fraise..of een bolletje geitenkaas, fetah!
Rode
bieten in stukken snijden.
Een bouillon blokje in 1/2 liter water oplossen dan bij de bieten doen dan 200 ml appelsap erbij.
Alles zo een 20 minuten laten koken totdat het zacht is.
En dan pureren.
Proeven! Mag niet te zurig zijn en zout en peper toevoegen indien nodig......
Een bouillon blokje in 1/2 liter water oplossen dan bij de bieten doen dan 200 ml appelsap erbij.
Alles zo een 20 minuten laten koken totdat het zacht is.
En dan pureren.
Proeven! Mag niet te zurig zijn en zout en peper toevoegen indien nodig......
Als
de crème fraise erbij gedaan is meteen op laag vuur, of
warmhoudplaatje.
Serveren
in een bord of soepkom bovenop wat als garnering, de kaas of wat
peterselie, of met de creme fraise. En met Turks brood natuurlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten