vrijdag 15 augustus 2025

Volkoren paratha met advocado.

Muhammad Uzair via Pixabay

Ik had ze al eerder gemaakt met wisselend resultaat tot dat ik erachter kwam wat ik verkeerd gedaan had! Ik had het meel meteen met met water gemixt. En dan pakt de avocado puree niet meer waarom? De avocado is vet olieachtig en dat mixt  of mengt niet goed met water!

  Volkoren paratha met advocado.

Nu bij  het avocado recept, is het eerst de avocado fijn maken, En de verhouding is 80 gram avocado tegen drie keer de hoeveelheid bloem, dus 250 gram voor het gemak en ikzelf gebruik altijd meer of minder avocado. Nu doe er een theelepel zout bij. Dan het meel en dit meng en kneed je door elkaar heen en pas als het goed doorkneed is kan  je er indien nodig nog wat water  bijdoen om een goed deeg te krijgen, in gelijke porties verdelen en uitrollen, voordat ik het vergeet je  kan er minimaal tien parathas uithalen. Idee ja kan er ook wat anders door doen zoals spinazie wel gemalen! Ik bak ze gewoon in de koekenpan, ook de spinazie en dat gaat prima de luxe, de smaak van de spinazie blijft goed behouden plus het wordt niet te lang verhit waardoor de voedingswaarde hoog blijft. Maak het deeg bij voorkeur meteen op als je het bewaard wordt het gauw klef! In AziĆ« en daaromheen wordt er ook vaak komijn bij gedaan, wees er wel voorzichtig mee  want de smaak gaat al snel overheersen. En je kan ze ook goed als wrap gebruiken met jou eigen favoriete vulling. Ikzelf houdt ervan om er chili Sin carne er tussen te doen. met een chutney erbij. Ik adviseer ereen frisse citroen chutney bekend van bij de bara!

Geen opmerkingen: