woensdag 17 november 2010

Bubuh injin (zwarte rijstpudding)

Recept
Zwarte rijstpudding
Bereidingstijd:
30-60 minuten
Keuken:
Indonesische keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Koken
Soort gerecht: Dessert                                                                              Ingrediënten
110 gr. zwarte kleefrijst
75 gr. witte kleefrijst
2 pandanbladeren
1 liter water
1 ons bruine basterd suiker
1 blok Santen

Voorbereiding

Spoel beide rijstsoorten goed in ca 2 minuten, onder de lopende, koude kraan.
Laat het uitlekken.
Doe 1 liter water met beide soorten rijst en de pandan bladen + het blok Santen en de suiker in een pan met dikke bodem
Laat op matig vuur ca 40 minuten sudderen.

Bereidingswijze

Kruid met een snufje zout.
Haal van het vuur af en laat het afkoelen. Is er een toko in uw buurt dan kan u er goela djawa palmsuiker doorheen doen ipv de basterd suiker.De authentieke wijze is deze zoetigheid te offeren. Denk aan uw Godheid en bied het aan, dan smaakt het beter en is ook meer afgekoeld.

Geen opmerkingen: