wat grote koolbladeren 2 rode paprika's
75 g gerst
350 ml water
1/2 tl gemalen korianderzaad
1/2 bos gehakte peterselie
1.groene peper
Spoel de gerst goed onder stromend water in een zeef, breng het water aan de kook
Kook de gerst in ongeveer een klein uur op een klein pitje met deksel op de pan, doe even voor tijd de koolbladeren er boven op. Laat na het koken de gerst even uitstomen, met het gas uit en een schone theedoek tussen deksel en pan
Vet een ovenschaaltje waar minimaal 4 koolrollen inpassen in en verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden
Snij de paprika's in de lengte in repen en verwijder de steel en zaadlijsten en zaadjes.
Doe de gekookte gerst in een schaaltje en voeg de peper, peterselie en het gemalen korianderzaad toe. Meng deze goed door elkaar
Verdeel het gerstmengsel in 4 leg deze op de kool bladeren rol de paprika mee en rol of vouw ze verder dicht .
Leg de gevulde kool bladeren voorzichtig in de ingevette ovenschaal
Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 10 tot 15 minuten goed garen Zet dan de oven uit en laat de schaal met de kool rollen nog ze 10 minuten staan.
Tip houdt 5 a 6 grote kool bladeren voor dit hoofd gerecht apart,groen of rood maakt niet uit, en haal de dikke nerf er gedeeltelijk uit. ps Als u rode kool bladeren gebruikt dan groene paprika. Dit recept is creatief eigendom en alleen voor privé en familie gebruik.
75 g gerst
350 ml water
1/2 tl gemalen korianderzaad
1/2 bos gehakte peterselie
1.groene peper
Geen opmerkingen:
Een reactie posten