Ingrediënten voor 6 personen
Voor het deeg
200 gram zelfrijzend bakmeel
125 g rietsuiker
120 g boter in kleine klontjes
Voor de vulling
500 g appels, geschild en in stukjes
80 g suiker
1 zakje vanille suiker 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden
2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en vanille suiker. Roer de klontjes boter erdoor en en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft
3. Meng de appels met de suiker en de kaneel en leg dit in een ingevette lage ovenschaal
4. Strooi de deeg kruimels erover en druk het iets aan
5. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bak de kruimel taart tot het deeg lichtbruin en krokant is.
Vergeet niet te gedenken, dat elke appel een wonder van de schepping is.Van een zaadje tot boom, van bloem tot een appel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten