vrijdag 12 juli 2024

Eenvoudige pudding

 50 gram maismeel maizena


Drie koppen melk a 0.5 liter

25  of 50 gram suiker of een ander zoetmiddel.

Vanille suiker of echte vanille

Melk in de pan op een gematigde temperatuur tegen de kook aan , en van het maismeel of custard poeder een papje maken en er door heen kloppen, blijven kloppen tot het steeds steviger wordt! Overgieten in een vorm of hittebestendige glazen! En laten afkoelen! Op deze manier is de pudding wat bleker of minder geel dan men gewend is. Opletten, blijf het doorkloppen, zodat er geen klonten in komen! Het kan bij het overgieten gebeuren dat alleen het bovenste gedeelte stevig wordt! Dus zet bijvoorbeeld de vorm met het mengsel in de ijskast.

Variatie, doe er een paar lepels cacau of carobe bij tijdens het koken! Voordeel van carobe is dat je er geen extra suiker bij hoeft te doen! Deze pudding is overgoten met zelf gemaakte caramel saus.

Echte vanille peulen



Geen opmerkingen: