- 500 gram gewassen spinazie
- 3 el olie
- halve rode peper
- halve th lepel kurkuma
- creamy (dikke) kokosmelk
- peterselie halve bos of selderij
- groenten bouillon voor 4 a 5 deciliter
Maak de groenten bouillon en doe ondertussen de wik op het gas en de olie erin, wok de peper heel mee, of in kleine stukjes de hele geeft meer aroma en de stukjes maken het sneller heet. De kurkuma erbij en dan de spinazie in het origineel recept zit er een ui bij. Dit schrijf ik erbij omdat ik geen asoetifida (hing) gebruikt dat wordt als een vervanging voor ui of knoflook gebruikt, nu de spinazie erbij en doorscheppen. Voeg de groenten bouillon toe en de kokosmelk, goed doorscheppen en nog een a twee minuten aan de kook houden, en dan serveren met zilvervliesrijst. U kan reepjes soja even grillen en dan in bouillon met de kokos melk even mee laten trekken. #BhaktaPiet(er)
3