Hare Krishna Erwten-panir curry (Mattar panir)
100 gr ghee
500 gr panir in blokjes
2 el bruine rietsuiker
1 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
500 gr doperwten (diepvries)
2 gehakte tomaten
Smelt de ghee in een middelgrote koekenpan en bak er de blokjes panir aan alle kanten bruin in. Schep ze op met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet even apart.
In de pan toevoegen de kruiden en zout en suiker en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de erwten en tomaten toe en roerbak voorzichtig verder tot alles is bedekt met de kruidensaus. Schep de gebakken panir voorzichtig erdoor, zodat hij niet breekt en warm nog even door.
Serveer de curry warm.
Noot: Dit is een basisrecept voor Panir curry. De gebruikte kruiden zijn zo licht, dat ze de kaassmaak niet maskeren. In plaats van erwten en tomaten, kan men ook andere groenten met een fijne smaak (geen spruitjes, kool, enzovoort) nemen.
bhakta Piet(er)
100 gr ghee
500 gr panir in blokjes
2 el bruine rietsuiker
1 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
500 gr doperwten (diepvries)
2 gehakte tomaten
Smelt de ghee in een middelgrote koekenpan en bak er de blokjes panir aan alle kanten bruin in. Schep ze op met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet even apart.
In de pan toevoegen de kruiden en zout en suiker en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de erwten en tomaten toe en roerbak voorzichtig verder tot alles is bedekt met de kruidensaus. Schep de gebakken panir voorzichtig erdoor, zodat hij niet breekt en warm nog even door.
Serveer de curry warm.
Noot: Dit is een basisrecept voor Panir curry. De gebruikte kruiden zijn zo licht, dat ze de kaassmaak niet maskeren. In plaats van erwten en tomaten, kan men ook andere groenten met een fijne smaak (geen spruitjes, kool, enzovoort) nemen.
bhakta Piet(er)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten