Voor vier personen- eiwit 22 gram, vet 24 gram, koolhydraten 48 gram. 480 kcal, per persoon.
- 2 eetlepel olie
- 300 gram pompoen
- 200 a 250 gram panir
- 50 gram abrikozen ( een dag van te voren in de week zetten)
- 1 pak filodeeg laten ontdooien
- mespunt gedr koriander (beter is verse, dan 2 a 3 eetlepels gehakt)
- mespunt kaneel
- half bosje peterselie
- 3 eetlepels boter
Bereiding, oven 180 celcius voorverwarmen
De pompoen klein snijden, bakken in de olie totdat deze net zacht gaat worden (geen pap er van maken). Eruit halen en dan de panir licht goud bruin bakken met de peterselie en de andere kruiden, meteen de pompoen erbij, en even voorzichtig door elkaar heen scheppen, zoals ik al eerder schreef geen pap er van maken. De filo uitspreiden op bakpapier op het blik , net over elkaar heen zodat u de balplaat bedekt, zorg dat de filo goed vast aanelkaar zit, anders even met een kwastje met water aan elkaar plakken, en bestrijk ze met de boter. Dan de vulling erop en in het midden want wij gaan vanaf de zijkanten het deeg over de vulling heen en dan een rol vormen. Een lange rol. Bestrijk de rol met wat water u kan er nog sesam zaad op strooien en ik vergat de peper en zout naar smaak, bij de vulling. Bak de rol in 20 minuten goudbruin. U kan in plaats van de panir, ook tofoe gebruiken. Een leuk effect is met een stuk papier een zijkant af te dekken en dan wat paprika erop strooien. Geeft wat extra kleur er aan. Vergeet niet te offreren Recept van Bhakta Piet(er) ps. Dit recept is voor alleen prive gebruik. Bij gebruik in verenegings periodieken mijn naam en blog adres vermelden. Zoals bij al mijn recepten en artikelen van mijn hand
Geen opmerkingen:
Een reactie posten