- 100ml ongezoet appelsap
- Geroosterd sesam zaad
- tamari
- Een halve peper, of Cayene, halve theelepel want deze saus is in origine heel heet)
- pindakaas
- Hing (2 tenen knoflook is halve theelepel hing)
- 2 centimeter gember
- rietsuiker (kan u weglaten)
- Kokosnoot melk (blik) of water.
- Mijn basis saus. Ikzelf meet de pindakaas niet af, ik neem een paar lepels, doe er een theelepel gemberpoeder bij, vaker vers een a 2 centimeter de bruine schil eraf en stampen met een vijzel. , een scheut zoete sojasaus, en een a twee eetlepels kerrie, de peper doe ik er op het laats aan toevoegen, dan wordt deze minder scherp maar proeft men wel meer de smaak van het gerecht, met peper in plaats van andersom. Basis bij mij in de keuken is melk gebruiken voor de pindasaus. voor de meer exotische pindasauzen gebruikt ik een blok santen, ook voor voor bovenstaande Thaise, een achtste blok eerst in water oplossen, (koken dus). Het is goedkoper dan blik en heeft meer smaak, om echt de smaak te krijgen hoe men deze Thaise pindasaus maakt moet u verse kokos gebruiken. Plus het vruchtvlees, fijn gehakt. De Tamarinde is wat zurig, en die blijft lang goed. Dus een lepel is genoeg.
Labels
- Engelen (19)
- engelen inwijding (1)
- krachtdieren (4)
- magie (3)
- meditatie (26)
- recept (124)
- recepten (115)
- spirituele agenda (8)
- totem dieren (6)
zaterdag 5 oktober 2013
Recept Thaise pindasaus
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten