Courgette frites met paneer meel. Courgette is lekker veelzijdig, ik heb een oven recept ervan gevonden. Courgette met een laagje paneer met kaas. en dit recept is vegetarisch door het ei te vervangen door een papje van maizena, wat ervoor zorgt dat de paneer of broodkruim aan de courgette blijft plakken. Vooraf al dat je het maizena papje niet te dik moet maken omdat dit het ei vervangt! Ik gebruik zelf alleen vegetarisch gestremde kaas. En deze is bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt echt net zo voordelig als de kaas met dierlijk stremsel.
Ingrediënten .
1 a 2 el maizena 50 a honderd gram kaas
1 grote courgette (of 2 kleine).
50 gram bloem
50 gram broodkruim of paneermeel
zout naar smaak
1 theelepel pizza kruiden
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel witte peper
Bereiding.
Doe de bloem in een zak. Verwarm de oven voor op 220 Celsius. Meng de maizena met wat water op een bord, moet wat plakkerig aan blijven voelen. de courgettes, wassen door midden snijden over de lengte, dan in plakken van ongeveer een centimeter. En dan als frites verder, de courgette in de zak dan flink schudden tot alles onder de bloem zit. Doe de paneer broodkruim op een bord met het zout er doorheen plus wat peper en de kruiden . En vergeet de geraspte kaas niet, haal de courgette bedekt met de bloem eerst door het maïzena papje heen. En dan door het paneer mengsel.Daarna op het ovenpapier op een bakblik (dat scheelt weer schoonmaken). En dan de oven in voor ongeveer 20 minuten tot de paneer licht bruin wordt. Het voordeel van dit recept is dat je geen olie gebruikt. de kaas is vaak al vet genoeg. je kan ook, indien te vinden een vegetarisch gestremde Parmezaanse kaas gebruiken. Als saus kan je kwark nemen met wat peper erdoor plus wat selderij. Piet(er)
1 a 2 el maizena 50 a honderd gram kaas
1 grote courgette (of 2 kleine).
50 gram bloem
50 gram broodkruim of paneermeel
zout naar smaak
1 theelepel pizza kruiden
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel witte peper
Bereiding.
Doe de bloem in een zak. Verwarm de oven voor op 220 Celsius. Meng de maizena met wat water op een bord, moet wat plakkerig aan blijven voelen. de courgettes, wassen door midden snijden over de lengte, dan in plakken van ongeveer een centimeter. En dan als frites verder, de courgette in de zak dan flink schudden tot alles onder de bloem zit. Doe de paneer broodkruim op een bord met het zout er doorheen plus wat peper en de kruiden . En vergeet de geraspte kaas niet, haal de courgette bedekt met de bloem eerst door het maïzena papje heen. En dan door het paneer mengsel.Daarna op het ovenpapier op een bakblik (dat scheelt weer schoonmaken). En dan de oven in voor ongeveer 20 minuten tot de paneer licht bruin wordt. Het voordeel van dit recept is dat je geen olie gebruikt. de kaas is vaak al vet genoeg. je kan ook, indien te vinden een vegetarisch gestremde Parmezaanse kaas gebruiken. Als saus kan je kwark nemen met wat peper erdoor plus wat selderij. Piet(er)